SOLKWet lezing 17 maart 2017

Op vrijdag 17 maart 2017 zal inmiddels de vierde SOLKWet lezing gehouden worden.

SOLKNet organiseert 2 keer per jaar een wetenschappelijke lezing over SOLK. Hierin komen onderwerpen aan bod welke volgens de meest recente inzichten zullen worden toegelicht.

SOLKWet lezingen beogen wetenschappelijke en specialistische kennis en ervaring op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Programma:

1.      Opening

2.      Uitdagingen in de gezondheidszorg: de kanteling van ‘ziekte en zorg’ naar ‘gezondheid en gedrag’ en het concept van ‘positieve gezondheid’. Door Chantal Walg
Het nieuwe gezondheidsconcept van Machteld Huber leidt tot ingrijpende kantelingen in de gezondheidszorg. Interessant voor ons is hoe we hier proactief op aansluiten en ons positioneren in dit nieuwe gezondheidsconcept. Met een glashelder taalgebruik, inspirerende voorbeelden en een goed gestructureerde opbouw weet Chantal Walg ons in korte tijd wegwijs te maken in de wereld van transities, transformaties, positieve gezondheid, preventie en die ‘verdraaide gezondheidszorg’. Chantal Walg is trainer, adviseur publieke gezondheid en preventie.

3.      Psycho- educatie bij SOLK door Herminka van ’t Veer

Herminka weet middels verhelderende tekeningen op een ‘flip over’ een aantrekkelijke, inspirerende en heldere visuele presentatie te geven over psycho- educatie bij SOLK.
Na ruime ervaring als huisarts heeft ze de afgelopen 7 jaar voor een private GGZ instelling gewerkt met patiënten met voornamelijk matig tot ernstige SOLK. Vanaf 1 maart zal ze haar werk voortzetten bij een psychologen praktijk in Leeuwarden, Maarsingh en van Steyn.

4.      Voorlichtingsfilmpje SOLKNet door Elisabeth Nederlof

5.      Nieuwe logo en beleidsveranderingen

Logo en gebruik

Beleidsveranderingen op basis van aansluiting bij het wetenschappelijke veld en het nieuwe gezondheidsconcept

6.      Toolkit SOLKNet in het kort door Enny Versteeg

 

Accreditatie en wetenschappelijke punten zijn aangevraagd bij ADAP en KNGF.

Organiserende instantie: Stichting SOLKNet
Contactpersoon: Elisabeth Nederlof: ecnederlof@hetnet.nl
Kosten: €50 voor SOLKNet leden, inclusief koffie, thee, kloosterwater en lekkernij
Datum en tijd: 17 maart 2017, van 13.30-17.00 u.
Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort

 

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.