SOLKNet Symposia – H.E.L.D in ‘kamers van de geest’ (14 april en 23 juni 2017)

Beste SOLKNET leden,

In de eerste nieuwsbrief van dit jaar heb je informatie kunnen lezen over de 2 workshopdagen De H.E.L.D in kamers van de geest; Een integratie van haptonomie, psychodrama en Gestalttherapie.
Graag willen we deze nogmaals onder je aandacht brengen.
De H.E.L.D. in “kamers van de geest” is een krachtige en effectieve interventie binnen de stressortherapie. De workshop is een combinatie van theorie en praktijk. Actief oefenen en zelf ervaren staan centraal.

Heb je vragen neem gerust contact op met Mark de Jonge. Je kunt je opgeven via onderstaande links.

Workshop I De H.E.L.D in ‘kamers van de geest’

Een synthese van psychodrama, gestalttherapie en haptonomie.

Workshop II Toepassing van de H.E.L.D in ‘kamers van de geest’

In beide opleidingsworkshops maak je als deelnemer kennis met een integratieve psychotherapeutische methodiek waarin cliënten worden begeleid om letterlijk de sferen en ruimten in verhalen – die zich in en tussen mensen afspelen- te kunnen vertellen en vormgeven. In deze workshop wordt dieper ingegaan op hoe we door voelen ruimten in ons zelf en onze omgeving ervaren. Dit zijn als het ware kamers in onze geest. Mark de Jonge heeft de H.E.L.D methode ontwikkeld (en daarover een boek gepubliceerd) waarmee je in deze ‘ruimten’ (kamers van de geest) zeer effectief kunt werken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van interventies gericht op Handelen/ spreken, Emotionele beleving, Lichaamsbeleving, Denkbeelden/ taal. Het zijn vier zijnswijzen waarop de mens aanwezig is, zich oriënteert en actief is in zichzelf en in de wereld.

Een integratieve benadering die zeer passend is bij onze benadering van SOLK problematiek. Een methodiek die snel en krachtig werkt in de cognitieve bewustwording en het diep doorvoelen van de kernstressor(en) en het krachtiger durven handelen richting verandering. Er heeft overleg plaatsgevonden met het bestuur van SOLKNET om de 2 workshops specifiek aan te bieden voor psychosomatisch therapeuten/SOLKNET leden, waarin ook ons werken met de SCEGS en de Stressortherapie een plek krijgt. De data van de workshops voor psychosomatisch therapeuten/ SOLKNET leden zijn: workshop 1 donderdag 14 april; workshop 2 donderdag 23 juni. Workshop 2 is alleen te volgen als je ook workshop 1 gedaan hebt.

Accreditatie wordt aangevraagd. Opgave via onderstaande links:

14 april: http://www.academiepsychodrama.com/workshops/h-e-l-d-kamers-geest/

23 juni: http://www.academiepsychodrama.com/workshops/de-h-e-l-d-in-kamers-van-de-geest/