SOLKNet Nieuwsbrief 2015-2

Dit is de tweede nieuwsbrief van SOLKNET. Deze keer sturen we de nieuwsbrief niet alleen naar SOLKNET leden, maar ook naar alle PSOT-ers. Vanwege het onverwachte bericht dat Platform PSOT is opgeheven, vervalt een belangrijk orgaan in de communicatie naar de PSOT achterban. Onderstaande informatie kan interessant zijn voor iedereen.

De onderwerpen:

  • Minisymposium SOLKWET 9 oktober
  • Enquête software programma’s
  • NOLK congres
  • SOLK congres Noord Oost Nederland
  • Artikel Volkskrant
  • CEG nascholing PST 3.0 cursus 6 en 7
  • CEG nascholing voor artsen en psychologen

Minisymposium SOLKWET 9 oktober 2015

Dit najaar starten de SOLKWET middagen. Het plan is deze 2x per jaar vanuit SOLKNET te organiseren. SOLKWET staat voor mini symposia waarin SOLK gerelateerde onderwerpen en Wetenschap elkaar ontmoeten en we elkaar kunnen inspireren. In aansluiting op de vooraankondiging die SOLKNET leden en (ex)CEG cursisten deze zomer hebben gehad, hierbij de officiële uitnodiging voor de eerste SOLKWET middag. Omdat het Platform PSOT recent is opgeheven, hebben we besloten deze eerste SOLKWET middag ook open te stellen voor alle psychosomatisch oefentherapeuten, als een ontmoetingsplek met collegae, waaronder ook psychosomatisch fysiotherapeuten. We maken gebruik van 3 adressenlijsten, hierdoor kan het zijn dat je de uitnodiging meerdere malen ontvangt. Van harte welkom dus!

Informatie over de eerste SOLKWET middag:
Datum: 9 oktober 2015
Tijd: 13.30 tot 17.00 uur
Locatie: Amersfoort, Leerhotel Het Klooster
Spreker: Dr. F. van Dijk, revalidatiearts Roessingh in Enschede
Accreditatie: Voor PSOT (ook wetenschappelijke punten) en PSFT in aanvraag
Aanbiedingsbrief: SOLKWET Middag 9 oktober 2015 Aanbiedingsbrief (docx)
Opgave: Door digitaal opsturen van ingevuld aanmeldformulier (onderaan de aanbiedingsbrief) en door betaling. Meer informatie vind je in de aanbiedingsbrief.

Enquête Softwareprogramma’s

De eerste resultaten van de enquête softwareprogramma’s vind je hier: Resultaten enquête softwareprogramma’s.

Heb je de enquête nog niet ingevuld dan willen we je vragen om dit alsnog te doen via de volgende link: Enquête ThesisTools

NOLK congres

Op 1 oktober organiseert NOLK het derde ‘landelijke congres onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten 2015’. Saskia Purmer (PSFT) en Enny Versteeg (PSOT) zullen daar een workshop ‘De brug tussen lichaam en geest’ verzorgen: Zie http://www.nolkcongres.nl/nl/Programma_20_239.html

SOLK congres Noord Oost Nederland

Op 4 november organiseren ROSET en PROGEZ een SOLK congres voor Noord Oost Nederland. Locatie Zwolle (of omgeving). Zie http://www.caransscoop.nl/nieuws/solk-150 en http://www.caransscoop.nl/nieuws/huisarts-olde-hartman-ik-heb-geen-lastige-solk-patinten-155

Artikel Volkskrant

In de Volkskrant van 15 augustus 2015 staat een mooi interview met Marten Klaver over vage klachten en de oorzaak. Zie: Volkskrant Interview met Marten Augustus 2015 (pdf)

CEG nascholing PST 3.0 cursus 6 en 7

De zesde CEG nascholing PST 3.0 wordt in Borne gegeven op 25-09-2015 en 30-10-2015. Met 16 PSFT aanmeldingen en 11 PSOT is deze cursus volgeboekt. Inmiddels komen de nieuwe aanmeldingen al binnen voor cursus 7 op 25-03-2016 en 29-04-2016. De aanbiedingsbrief en aanmeldformulier zijn hier te vinden: Aanbiedingsbrief CEG scholing versie CEG 7 voorjaar 2016 (docx)

De cursus is ADAP geaccrediteerd met 42 VvOCM punten, plus 16 wetenschappelijke punten, onder ADAP ID nummer 186685 en KNGF geaccrediteerd met 24 punten onder KNGF ID nummer 23580 reg Psy.

CEG nascholing voor artsen en psychologen

SWP uitgever van ‘Zaken doen met emoties’ en ‘Alle therapeuten gehad’ heeft Marten Klaver en Enny Versteeg gevraagd om CEG nascholing te geven aan artsen en psychologen. Ken je geïnteresseerden dan kun je verwijzen naar: http://www.logavak.nl/aanbod/11/146/554/stressortherapie-en-neurobiologische-verklaring-bij-solk