Muzikale start SOLKNET op 30 mei 2015!

Zaterdag 30 mei was de officiële kick-off van SOLKNET in het ICOON theater in Amersfoort.

Even was de vraag of de twee muzikanten (een gitarist met zangeres) nu bij het later te houden theaterfestival hoorden of dat ze toch voor SOLKNET kwamen. Dat werd al gauw duidelijk toen alle aanwezigen voor SOLKNET gevraagd werden de muziek te volgen op weg naar de door ons afgehuurde zaal, onder het zingen van een SOLKNET lied. Dit maakte dat de stemming er al snel in zat.

Als voorzitter van SOLKNET opende Anneke Oprel de bijeenkomst en heette de bijna 40 mensen van harte welkom. Vervolgens gaf zij aan de hand van een PowerPoint de doelstelling van SOLKNET, visie en missie weer. Hierna nam Tessa Kortenbach ons mee in een workshop dans en mindfulness en waren we tot de lunch intensief bezig met dansen, voelen en ervaren. Een leuke, inspirerende workshop waarin je op ongedwongen wijze jezelf en je eigen lijf kon onderzoeken en beleven.

Lunchen bij de kickoffdag van het SOLKNET

Na de lunchpauze was het woord aan Enny Versteeg die ons op de hoogte bracht van de laatste inzichten met betrekking tot de behandeling van SOLK. Indrukwekkend hoe gedreven zij bezig is in haar zoektocht naar de beste behandeling van SOLK en ondertussen veel evidence voor de stressortherapie vindt. Na haar presentatie moest Enny vanwege privé omstandigheden de bijeenkomst verlaten en werd ze als dank voor al haar inzet voor SOLKNET, samen met Marten Klaver, toegezongen.

Lunchen tijdens de kickoffdag van het SOLKNET

Als laatste spreekster kreeg Roeline Hubertse het woord. Zij is een groot initiator en stimulator vanuit eerst Roset Twente, nu Caransscoop en als voorzitter van het Netwerk Psychosomatiek Twente, van het opzetten van regionale Psychosomatiek Netwerken in den lande. Haar doel is het versterken van elkaar in deze netwerken: samen sterk in landelijk en regionaal netwerk. Zij bracht op overtuigende wijze deze visie naar voren en wist enthousiasme over te brengen voor het oprichten van meer regionale Psychosomatiek Netwerken. Ze verklaarde zich bereid om mensen die hier interesse in hebben te adviseren en te ondersteunen.

Om 16.30 werd de dag besloten met een gezellige borrel.