Herinnering SOLKWet lezing 18 maart 2016

Beste SOLKNET leden, PSOT,

Niet iedereen blijkt de laatste nieuwsbrief al goed gelezen te hebben. Daarom is de inschrijving voor SolkWet verlengd tot 15 maart.
Welkom voor deze boeiende lezing van Judith Rosmalen, een autoriteit op SOLK gebied.

Onder de naam SOLKWET organiseert SOLKNET 2x per jaar een wetenschappelijke lezing over SOLK. Hierin zullen de meest recente inzichten op het gebied van SOLK aan bod komen. SOLKWET lezingen beogen wetenschappelijke en specialistische kennis en ervaring op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Accreditatie en wetenschappelijke punten zijn aangevraagd bij ADAP en KNGF.

Tijdens deze tweede SOLKWET lezing zal professor dr. Judith G.M. Rosmalen haar inspirerende wetenschappelijke SOLK kennis met ons delen. Als hoogleraar psychosomatiek heeft zij een uitgebreide wetenschappelijke expertise op het gebied van SOLK. Bovendien is zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van een online systeem voor gepersonaliseerde SOLK zorg. Dit houdt in dat er via een online vragenlijst per patiënt een persoonlijk klachtenprofiel wordt opgesteld, met een beschrijving van individuele factoren die de klachten veroorzaken of in stand houden. Het belooft een bijzonder interessante lezing te worden, waarin wetenschap en praktijk elkaar ontmoeten.

Zie ook de aanbiedingsbrief via deze link: SOLKWET Lezing 18 maart 2016 aanbiedingsbrief

Doel:

Vergroten van kennis en vaardigheden in de behandeling van patiënten met SOLK.

Doelgroep:

Psychosomatisch oefen- en fysiotherapeuten (PST).

Spreker:

Prof. Dr. Judith G.M. Rosmalen*, hoogleraar psychosomatiek, verbonden aan de afdelingen psychiatrie en interne geneeskunde van het UMCG. Zij doet veel onderzoek naar SOLK en is o.a. projectleider van het project “Grip op klachten”.

Globale inhoud:

In deze lezing zal ingegaan worden op feiten en fabels rondom SOLK. Hierbij zal besproken worden welke factoren volgens de wetenschap en volgens ervaren clinici aan SOLK bijdragen. Door het in kaart brengen van deze factoren in individuele patiënten kunnen behandelingen worden gepersonaliseerd.

Didactische werkwijze:

Hoorcollege en interactief college

Kosten:

€50 voor SOLKNET leden en €60 voor niet-leden, inclusief koffie, thee, kloosterwater en lekkernij

Datum en tijd:

18 maart 2016, van 13.30-17.00 u.

Locatie:

Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort

 

Met vriendelijke groet,

Het SOLKNET bestuur