Irvin Yalom

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Marten Klaver 4 jaren, 2 maanden geleden.

  • Auteur
    Berichten
  • #532

    Afgelopen zaterdag 25 april las in een interessant interview met Irvin Yalom, beroemd schrijver en psychotherapeut, in de Volkskrant.
    Hij gaf heel duidelijk aan dat een psychotherapie geslaagd is wanneer de pat. geleerd heeft hoe hij relaties moet aangaan. Zijn pat. hebben moeite met relaties. Hij houdt niet van gezeur over werkingsmechanismen, maar geeft het volgende aan. Wat telt, zegt hij, is de wezenlijke relatie tussen pat. en therapeut. Bij een goed rapport volgt de rest vanzelf. Je hoort er zaken die er echt toe doen. Het gaat er niet om wat ik zeg, zegt hij, maar hoe de pat. dit oppakt. Je reikt iets aan en achteraf zie je waar dit toe leidt. Je kunt niet vooraf sturen, maar wel achteraf. Ik denk dat wij allen deze ervaring delen. Wij PSOT’ers passen deze bewijskracht D van een authoriteit toe bij onze behandeling. Hij bevestigt in dit interview het belang van rapport en open contact
    Je begint open, laat je leiden door je intuïtie en brengt geleidelijk structuur aan om bij de stressor te komen

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.