De kracht van uitspreken

Welkom op het SOLKNet Forums Sparringplein De kracht van uitspreken

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Enny Versteeg 2 jaren, 10 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #533

  In de krant stond het volgende bericht. De pedofiel Jeroen, 45 jaar, valt op jonge meisjes. Hij werd veroordeeld voor misbruik. Nu keert hij terug in de maatschappij. Vrijwilligers van het project COSA (cirkels voor ondersteuning, samenwerking en aanspreekbaarheid) helpen hem hierbij. De aanpak is hard: Jeroen moet zijn vrienden vertellen wat hij heeft gedaan. En het helpt. Als hij zijn gevoelens kan bespreken, loopt de spanning niet op en valt hij niet in herhaling.
  Ook staat in de krant dat hij niet op zijn eigen dochter viel, maar alleen op anonieme meisjes zonder persoonlijke context. Het ene meisje is de andere niet. Ook gaf Jeroen aan dat hij zich nooit goed genoeg voelde en te hoge eisen aan zichzelf stelde. Hij legt nu de lat wat lager, uit zijn gevoelens en weet dat ook hij waarde heeft. Ook zo kunnen we met pedofielen omgaan.

 • #779

  Traumapsycholoog Erik de Soir pleit ook voor het vinden en uitspreken van de juiste woorden; voor confrontatie in woorden, gedachten, emoties, zintuiglijke waarneming en gedragingen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.