SOLKWet lezing 22 september 2017

Let op: VOL

U kunt zich niet meer aanmelden.

Beste leden,

De SOLKWet lezing is vrijdag 22 september niet in het Leerklooster in Amersfoort, maar in Cultuur- & Congrescentrum Antropia in de grote tuinzaal.

Antropia ligt in het midden van Nederland op landgoed de Reehorst, pal naast NS station Driebergen – Zeist en aan de A12, afslag Driebergen – Zeist, aan de Hoofdstraat 8, 3972 LA  Driebergen. Er is gratis parkeergelegendheid.

Graag maken wij je  attent op de voordelige NS-aanbieding; retourtickets voor €25,- per persoon, geldig vanaf elk station in Nederland, naar elk station in Nederland.

Voor de route zie: https://www.antropia.nl/route/

 

Zoals bij de laatste SOLKWet al aangegeven, zal de vijfde SOLKWet lezing worden gehouden op vrijdag 22 september 2017. SOLKNetorganiseert 2 keer per jaar een wetenschappelijke lezing over SOLK. Hierin komen onderwerpen aan bod welke volgens de meest recente inzichten zullen worden toegelicht. SOLKWetlezingen beogen wetenschappelijke en specialistische kennis en ervaring op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Kern van het vijfde programma is een anderhalf uur durende lezing door Dr. Erik de Soir, met als thema:

Je eigen psychologisch afweersysteem in de omgang met schokervaringen.

Mentale weerbaarheid bij hulpverleners en burnout preventie’

 Het belooft zeer een inspirerende middag te worden waarbij Erik de Soir het thema steeds terug zal koppelen aan onszelf als hulpverlener en aan onze cliëntengroep met SOLK.

Traumapsycholoog Erik de Soir is Doctor in de Psychologie (Universiteit Utrecht) en Doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen (Koninklijke Militaire School). Hij specialiseerde zich in de crisispsychologie en in de psychotraumatologie en verricht onderzoekswerk naar de effecten van acute en chronische traumatisering. Hij is als operationeel brandweerpsycholoog verbonden aan de Brandweer- en Dringende Geneeskundige Hulpverleningszone Noord-Limburg en verleent al vele jaren psychologische crisisopvang en begeleiding aan getroffenen van verkeersongevallen, branden, collectieve noodsituaties en oorlogssituaties. Tevens doceert hij crisispsychologie, crisiscommunicatie en crisisbeheer aan universiteiten in binnen- en buitenland.

Erik de Soir is naast traumapsycholoog ook meditatieleraar. Zijn ervaring leert dat zingeving en meditatie een verrijkende aanvulling kunnen zijn op traditionele vormen van verwerking van trauma’s en verlies. Hij treedt regelmatig op als traumaexpert in de media, geeft vaak publieke lezingen en publiceerde reeds een vijftiental boeken waarvan ‘Leven aan de zijlijn. Meditaties voor trauma en verlies’ (Lannoo) het laatste is (verschenen in april 2016). Voor meer info:

www.erikdesoir.be
www.levenaandezijlijn.be
www.dewegwijzer.org

Programma:

13.00 – 13.30 u. ontvangst met koffie en thee 

13.30 – 13.45 u. Opening 

13.45 – 15.15 u. Lezing: ‘Je eigen psychologisch afweersysteem in de omgang met schokervaringen. Mentale weerbaarheid bij hulpverleners en burnout preventie’ door Dr. Erik de Soir

15.15 – 15.30 u. pauze

15.30 – 16.15 u. actueel thema o.b.v. lopende ontwikkelingen

16.30 – 17.00 u. actueel thema o.b.v. lopende ontwikkelingen

Accreditatie en wetenschappelijke punten zijn aangevraagd bij ADAP en KNGF.

Organiserende instantie: Stichting SOLKNet
Contactpersoon: Elisabeth Nederlof: ecnederlof@hetnet.nl
Kosten: €50 voor SOLKNet leden, inclusief koffie, thee, water en lekkernij
Datum en tijd: 22 september 2017, van 13.30-17.00 u.
Locatie: Cultuur- & Congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen
Aanmelden vóór: 8 september 2017

Klik hier voor aanmelden.